Alle edities van SoloRide

SoloRide is bedacht doordat we begin 2020 als samenleving te maken kregen met het coronavirus. Evenementen waar wij als fietsers veel plezier aan beleven en ons een doel geven om naar toe te trainen zijn voorlopig niet meer mogelijk. Met SoloRide geven we fietsers weer een doel. Wij motiveren alle deelnemers om flink door te trappen voor ons zelf, maar ook voor een ander. Ook als het coronavirus straksminder grip op ons leven krijgt. 

SoloRide 2021 - Fiets voor je eigen goede doel

Aan het eind van 2020 hebben we aan de deelnemers van de eerste editie gevraagd of zij zouden willen blijven doortrappen als SoloRider en voor welk goed doel zij dit zouden willen doen. Het antwoord was volmondig 'JA' en de namen van verschillende goede doel werden genoemd. Reden te meer voor ons om te besluiten om  aan die wens te voldoen en om op 8 januari te starten met dertien verschillende goede doelen

We fietsen natuurlijk graag met onze fietsvrienden, maar toch is het ook heel fijn om je soloritten te rijden. Je bent één met je fiets, één met de wind en je bepaalt zelf je tempo, de hoogte van het streefbedrag en uiteindelijke doel. Als SoloRider fiets je jouw kilometers alleen, maar toch samen. Uiteraard mag dit ook met een fietsvriend, zolang de deelnemers zich maar aan de richtlijnen van het RIVM houden. 

SoloRide zorg voor de extra motivatie (fietsroutes, voedingstips, fietsfeiten en succes over SoloRide) en hulp bij het werven van sponsoren. Maar dat niet alleen, want zodra jij je inschrijft valt er zo snel mogelijk een verrassing op jouw deurmat waarmee je iedereen onderweg kan laten horen dat je een SoloRider bent. 

SoloRide 2020 - ErasmusMC Foundation

Veel fietsevenementen werden begin 2020 afgelast en buiten sporten in groepen kon niet meer met ingang van 11 mei 2020. Met de SoloRide fietste wij vanaf mei 2020 alleen, maar toch samen de race tegen de klok om het coronavirus te stoppen! 

Na een vliegende start met ruim 200 deelnemers kregen we uiteindelijk in de zomer gedeeltelijk onze vrijheid terug en mocht er weer in kleine groepen worden gefietst. Helaas kreeg het virus richting het einde van het jaar een opmars wat resulteerde in een nieuwe lockdown, maar er was ook goed nieuws in december. Het vaccin, waar ook onze deelnemers aan bij hebben gedragen, was onderweg. Daarmee kwam een einde aan de eerste editie van SoloRide. 

Tijdens de eerste editie van SoloRide is in totaal €16.594,13 gedoneerd voor het ErasmusMC Foundation in Rotterdam.